/Tooted
  • KUSLAPUU MARJAD

    Hind 16.00/500ml
    Söödava kuslapuu marjad on kõrge C-vitamiini sisaldusega (rohkem kui maasikates). Piklikud ja sageli ebakorrapärase kujuga sinised marjad värvivad käsi ja suud nagu mustikad. Kuslapuu marjadest saab toormoosi, mahla ja kompotti, samuti võib kasutada toiduvärvina. Marjad kiirkülmutatakse ja hoiustatakse temperatuuril -21°C, nii säilivad nende kasulikud omadused ja struktuur. Lõuna-Eesti kuslapuu marjad. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.  
  • MUST AROONIA

    Hind 2.50/500ml
    Küpsetes viljades on u 8% suhkruid (glükoos, fruktoos, sahharoos). Viljad ei tundu süües siiski magusad, kuna sisaldavad ka palju orgaanilisi happeid ja parkaineid, mille koosmõju magusa maitse varjutab. Bioflavonoidide sisalduse poolest on arooniad meie aedade kõige rikkamad viljad. Bioflavonoidid on looduslikud antioksüdandid, mis neutraliseerivad liigsete vabade radikaalide kahjulikku mõju organismis. Rikkalikult on arooniates veel A-, C-, B1-, B2-, D-, P- ja PP-vitamiini. Seemnetes leidub E- ja K-vitamiini. Mineraalainetest on kaltsiumi, molübdeeni, mangaani, vaske, rauda, boori ja palju joodi. Klassikaliselt valmistatakse arooniast siirupeid ja mahlu. Samuti annavad viljad huvitava maitsenüansi ka marja- ja puuviljakookidele ning -keeksidele, muffinitele ja pirukatele. Maksimaalse tervisekasu kättesaamiseks eelistatakse külmutamist või toormahla valmistamist. Lõuna-Eesti aroonia. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • MUSTA LEEDRI SIIRUP

    Hind 7.00/330ml
    Aromaatne siirup on valmistatud musta leedri õitest. Musta leedri õied sisaldavad glükosiid sambunigriini, bensaldehüüd sinihapet, rutiini, eeterlikke õlisid (kuni 32%), orgaanilisi happeid (askorbiin-, kofeiin-, õun-, palderjan-, klorogeenhapet), parkaineid, vitamiin E. Külmutatud musta leedri siirup sobib hästi morsi valmistamiseks, kokteilide sisse ja dessertide maitsestamiseks.
    Lõuna-Eesti musta leedri siirup. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • PIHLAKAMARJAD

    Hind 3.50/500ml
    Pihlakamarjad sisaldavad D-, K-, E-, B-grupi vitamiine. Mineraalainetest leidub nendes rohkesti rauda, magneesiumi, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, räni, väävlit, mangaani. Karotenoidide hulgalt suudab pihlakamarjadega võistelda vaid porgand. Nad sisaldavad veel flavonoide, sahharoosi, glükoosi, park- aineid, pektiine, eeterlikke õlisid, kiudaineid, orgaanilisi happeid. Marjade väärtus on suur, päevas piisab vaid 10–15 marjast, et anda organismile vajalikud vitamiinid.  Lõuna-Eesti pihlakamarjad. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • KASEMAHL

    Hind 5.00/3L
    Kasemahl on vesi, mille kasejuured maapinnast imevad, piki tüve üles rõhuvad ja milles eelmisel suvel talletatud varuained lahusena või uuteks aineteks kombineerituna üles okstesse (pungadeni) jõuavad. Külmutatud kasemahl sisaldab vett, glükoosi, fruktoosi, vitamiine (C, PP, karotiin), taimseid hormoone, saponiine, õunhapet, valku, rauda, fosforit, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, tsinki, aroomaineid. Kasemahlas sisalduvad taimsed mikroelemendid on inimorganismile kergesti omastatavad, meie keha suudab seal leiduva kiiresti ja tõhusalt ära kasutada. Sulatatult on mahl joomiseks sama hea, kuid kõlbulik siiski vaid kuni kolm päeva. Lõuna-Eesti kasemahl. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • SUHKRUHERNES

    Hind 3.75/500ml
    Suhkruherned erinevad teistest oma magusate, krõmpsuvate ja söödavate kaunade poolest. Söögiks kõlbavad ainult lamedad kaunad, kus on vaevu arenenud seemned. Lisa neid julgelt salatitele, kuumuta kergelt wok-pannil või söö lihtsalt toorelt, kui soovid värskendavat vahepala. Lõuna-Eesti suhkruhernes. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • KARUSMARI

    Hind 3.50/500ml
    Põhjala viinamarjaks nimetatud karusmari, rahvapäraselt tikker on väga vitamiinirikas. Rikkalikult leidub C-vitamiini, sidrunhapet, looduslikult tarretava toimega kiudainet pektiini ning südamele kasulikku kaaliumi. 100 g karusmarju annab energiat vaid 30 kilokalorit. Mari sisaldab 83% vett, umbes 7% suhkruid, rasva- ja valgukogused jäävad alla ühe protsendi. Külmutatud karusmari sobib hästi kompoti, mahla või moosi valmistamiseks. Samuti suurepäraselt rasvaste liharoogade, pardi-, hane- ja ulukiliha ning kala maitsestamiseks. Marjad on korjatud parimas küpsusastmes ja seejärel käsitsi puhastatud. Lõuna-Eesti karusmari Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • ANGERVAKSA SIIRUP

    Hind 7.00/330ml
    Angervaksa kasulikest omadusest võib mainida immunsüsteemi tugevdamist, liigesevalu vaigistamist, organismi puhastamist, põletikuvastast toimet, ainevahetuse parandamist, seedimise korrastamist, närvivalu leevendamist ja veel mitmete-mitmete haiguste vastu aitavat toimet. Külmutatud angervaksa siirup sobib hästi nii mõnusa jahutava morsi (lisa vett või gaseeritud vett), kohupiima-, toorjuustu-, jäätise- või vahukoore magustamiseks. Kui arvestada angervaksa imelisi raviomadusi, siis tuleks sellist siirupipudelit hoida käepärast ka viiruste hooajal ja tarvitada seda nii haiguste ennetamiseks kui ka ravimiseks. Lõuna-Eesti angervaksa siirup. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • METSVAARIKAS

    Hind 15.00/500ml
    Metsvaarikad kasvavad hõredates metsades ja raiesmikel, lagendikel, metsateede ja kuivenduskraavide servadel ehk seal, kus on piisavalt päikesevalgust. Külmutatud metsvaarikatest valmistatakse toor- ja keedumoosi, želeed, siirupit, mahla, likööri, veini jms Lõuna-Eesti metsvaarikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • PUNANE SÕSTAR

    Hind 3.25/500ml
    Punase sõstra marjad sisaldavad rikkalikult tervisele kasulikke vitamiine ja mineraalaineid, näiteks C- ja P-vitamiini, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi, väävlit ja naatriumi, aga ka rauda, vaske, mangaani, tsinki. E-sahvri punane sõstar on hoolikalt korjatud, seejärel puhastatud ning koos kobaratega kiirkülmutatud. Vajadusel tuleb külmutatud mari väga kergelt kobara küljest lahti. Peale külmutamist ja pakendamist hoiustatakse marju -22°C juures säilitades nii marja struktuuri kui ka maitseomadused. Väga hea mahlamari, moosina sobib kokku vaarikate ja karusmarjaga. Külmutatud punane sõstar sobib ideaalselt dessertide ja kookide kaunistamiseks, miks mitte ka hommikupudru peale. Lõuna-Eesti punane sõstar. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • AEDTILL

    Hind 3.00/350ml
    Nii nagu teiste E-sahvri maitseroheliste puhul kasutatakse ka aedtilli hakkimisel käsitöömeetodit- nuga ja lõikelaud. Seda ikka selleks, et kvaliteet säiliks. Sobib nii aedviljatoitude, sealhulgas keedukartulite, kui ka mitmesuguste liharoogade, sealhulgas kala ja koorikloomade maitsestamiseks. Edukalt sobitub till soojadesse ja külmadesse kastmetesse, määrde- ja kodujuustudesse, munatoitudesse ning salatitesse. Lõuna-Eesti aedtill. Toode on sahvris hakitud kujul kiirkülmutatud.
  • ASTELPAJU

    Hind 3.50/500ml
    Astelpaju on täiuslik taimsete vitamiinide allikas. Viljad sisaldavad C-vitamiini, vitamiine B1, B2, B6, B15, P, K ja E ning karotinoide. Astelpaju stimuleerib immuunsüsteemi ja ergutab hormonaalsüsteemi tegevust. Teda soovitatakse tarvitada üldtugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal, pärast operatsioone ja traumasid, asteeniliste seisundite ning intoksikatsioonide korral. Astelpaju tarvitatakse ka reuma ja podagra puhul, veresoonte lupjumise ja vegetatiivse närvisüsteemi häirete korral, klimakteeriliste ilmingute ja häirete leevendamiseks. Astelpaju kiirendab kudede taastumist, seega soovitatakse teda suuõõnehaavandite, mao-ja kaksteistsõrmiku ning soolehaavandite ravimiseks. Omapärase maitse tõttu sobivad külmutatud astelpaju kasutamiseks dessertides ja smuutides. Lõuna-Eesti astelpaju. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • JÕHVIKAS

    Hind 4.00/500ml
    Jõhvikad ehk kuremarjad sisaldavad kuni 10% suhkruid, orgaanilisi happeid, C- ja K-vitamiini, pektiin- ja parkaineid, mikroelemente, karotiini jm. Seetõttu on nad väga väärtuslikud marjad. Jõhvikad säilivad hästi külmutatult. Rahvameditsiinis kasutatakse jõhvikaid külmetushaiguste puhul palaviku alandamiseks ja haige kosutamiseks ning enesetunde parandamiseks. Lõuna-Eesti jõhvikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • KUKESEEN

    Hind 6.00/350ml
    Kukeseen on vaieldamatult üks eestlaste armastatumaid seeni. Lisaks heale maitsele on seen tervisele ka väga hea. Rohke kiudainesisalduse tõttu stimuleerib kukeseen seedimist, leevendab seedehäireid, normaliseerib ja taastab soolte mikrofloorat. Seenes olev A-vitamiin (mitu korda rohkem kui porgandis) korrigeerib nägemist. Kukeseente puhastamisel ei ole kasutatud vett- seened on kuivalt harjatud vältimaks liigniiskust. Vältimaks vintskeks muutumist on tükeldatud seened kuumutatud madalal temperatuuril omas mahlas. Seened on kiirkülmutatud peale jahtumist. Külmutatud kukeseenel säilib omane värske maitse. Lõuna-Eesti kukeseen. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • KULTUURMUSTIKAS

    Hind 6.90/500ml
    Võrreldes hariliku mustikaga on kultuurmustikad maitselt magusamad. Kuna kultuurmustika pigmentained paiknevad vaid marja viljakestas ja sisu on hele, siis ei määri need söömisel ka nii palju sõrmi ega suud kui harilik mustikas. Kultuurmustikast väga hea paksema konsistentsiga moosi ja võrratult maitsva mahla. Vähese rasvasisalduse ja väikese energeetilise väärtuse tõttu sobivad mustikad hästi dieettoiduks. Samuti on külmutatud kultuurmustikas ka populaarne smuutimari. Sügavkülmutatult ei vaja nad suhkrut ning pärast ülessulamist maitsevad nagu põõsalt nopitud värsked marjad. Kultuurmustikas kiirkülmutatakse ja hoiustatakse temperatuuril -21°C, nii säilivad ka tema kasulikud omadused ja magus maitse. Lõuna-Eesti kultuurmustikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • KUUSEVÕRSED

    Hind 5.00/500ml
    Arenevate okkatupsude hapuka maitse tagavad nii sidrun- kui askorbiinhape ehk vitamiin C. Kuusekasvude eriline aroom on tingitud kergesti lenduvatest eeterlikest õlidest, mida esindavad mitmed ühendid. Kergelt mõrkja lisameki annab vaik- ja parkainete koosmõju. Kuusevõrseid on ammustest aegadest kasutatud kõri ja ülemiste hingamisteede haiguste leevendamisel. Külmutatud kuusevõrseid võib lihtsalt niisama süüa või lisada smuutidele ja salatitele. Lisa hakitud kuusevõrseid joogiveele ja lase u tund seista-vesi imab kõik kasulikuendasse ning saad mõnusa aroomi ja maitsega vee. Lõuna-Eesti kuusevõrsed. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • LEHTER-KUKESEEN

    Hind 6.00/500ml
    Lehter-kukeseen on lihaka ja kõigile hästi tuntud hariliku kukeseene perekonnakaaslane. See seen on väga hinnatud meie põhjanaabrite poolt ning tasapisi kogub populaarsust ka Eestimaal. Seened on pintsliga hoolikalt puhastatud. Kuna tegemist on lihaja seenega, siis sobib väga hästi vegan toitudes liha asendajana. Lõuna-Eesti lehter-kukeseen. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • MAASIKAS

    Hind 4.50/500ml
    E-sahvri maasikasordiks on Sonata. Säravpunased marjad on mahlased, magusa maitsega ja aromaatsed, tiheda helepunase viljalihaga. Maasikad on puhastatud, kontrollitud ja eemaldatud õievarre otsad. Külmutatud maasikas sobib ideaalselt lauamarjaks, desserdile, smuutidesse kui ka töötlemiseks. Lõuna-Eesti maasikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • METSMAASIKAS

    Hind 17.50/500ml
    Metsmaasikas on väga vitamiinirikas- sisaldades näiteks palju foolhapet ja C-vitamiini. Samuti ei ole talle võistlejat raua ja kaltsiumi rohkuselt. Metsmaasikad on korjatud E-sahvrisse nende kõige paremas küpsusastmes- mari ei ole üleküpsenud, vaid on ilusasti valminud ja saavutanud oma sügav punase värvuse. Peale korjamist läbivad marjad kontrolli ja puhastuse. Nagu ka teised meie marjad külmutatakse metsmaasikad kiirkülmutamise meetodil. Peale külmutamist ja pakendamist lähevad marjad hoiustamisele -22°C juurde, kus säilivad kõik marja omadused. Lõuna-Eesti metsmaasikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • Out of stock

    MURAKAS

    Läbi müüdud

    Rabamuraka viljad sisaldavad rohkesti C-vitamiini ja karotiini, samuti glükosiide, pektiinaineid, sidrun- ja õunhapet, suhkruid ning parkaineid. Märkimisväärselt sisaldub viljades ka mineraalaineid – mangaani, vaske, kroomi, alumiiniumi, räni- ja kaaliumiühendeid. Kõik see teeb murakast toitva ja väga väärtusliku metsamarja. Murakas on E-sahvris peale korjamist hoolikalt puhastatud ja jäetud paariks päevaks lõpuni küpsema. Algul on viljad kõvad ja punased, täisküpselt aga kuldkollased, pehmed, läbipaistvad ja mesimagusad. Valminud mari asetatakse ühe kihina külmutuskandikule ja alustatakse kiirkülmutusega. Tulemuseks on välimuselt terved ja maitsvad külmutatud murakad, mis sobivad ideaalselt desserte kaunistama. Samuti valmistatakse neist kompotti, moosi, mahla, likööri ja veini. Lõuna-Eesti murakas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • MUST SÕSTAR

    Hind 3.25/500ml
    Eesti üht populaarsemat aiamarja musta sõstart võib vabalt pidada kohalikuks supertoiduks. See sisaldab ohtralt C-vitamiini ja antioksüdante, aitab kaasa immuunsüsteemi tugevdamisele ja parandab organismi vastupanuvõimet haigustele. Näiteks päevane soovituslik C-vitamiini tarbimiskogus 100 milligrammi leidub keskmiselt 80 grammis mustades sõstardes. Samuti on must sõstar on üks kõrgeim antioksüdantide sisaldusega mari. Külmutatud must sõstar koos kobaraga. Vajadusel tulevad marjad kobara küljest kergesti lahti. Lõuna-Eesti must sõstar. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • MUSTIKAS

    Hind 4.50/500ml
    Mustikad sisaldavad kuni 6% suhkruid, orgaanilisi happeid, vitamiine C, B1, B2, PP, karotiini, park- ja pektiin-, värv- ja mineraalaineid (mangaani ja rauda). Mustikas parandab ainevahetust, nägemisteravust ja silma võrkkesta verevarustust. Värske mustikaga on ravitud maksa ja sapihädasid, soolepõletikke ja maohaavu. Väga hästi mõjub mustikas seedehäirete korral. Külmutatud mustikas on populaarne komponent just smuutide valmistamisel. Lõuna-Eesti mustikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • Out of stock

    PÄRNAÕIE SIIRUP

    Läbi müüdud

  • POHL

    Hind 3.00/500ml
    Marjade hapu maitse tuleneb erinevatest orgaanilistest hapetest. Lisaks suhkrutele ja hapetele sisaldavad valminud pohlad erinevaid vitamiine, neist olulisem on vitamiin C. Külmutatud pohlad on suurepäraseks lisandiks erinevate liharoogade ja jahutoitude juurde, hõlbustades ühtlasi ka seedimist ja soolestiku talitlust. Pohlamarjadel on teatud ravitoime näiteks reuma ja liigestehaiguste, seedehäirete ning hingamisteede haiguste tohterdamisel. Pohladest tehakse keediseid ja moose, samuti toor- ja vesihoidiseid. Populaarne on ka pohlamahl, mida saadakse tavaliselt marjade keetmisega. Lõuna-Eesti pohl. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • RABARBER

    Hind 4.50/500ml
    Rabarberile iseloomulik hapukas maitse säilib ka peale külmutamist. Ideaalne kookidele või kiselli tegemiseks. Rabarber kooritakse ja viilutakse u. 0,5 cm paksusega viiludeks. Seejärel kiirkülmutatakse. Lõuna-Eesti rabarber. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.
  • ROHELINE SIBUL

    Hind 2.50/350ml
    Šalottsibula pealsed on kulinaarias väga nõutud ja kiidetud. Peale korjamist puhastatakse pealsed hoolikalt ja eemaldatakse šalott. Kuna roheline sibul on väga õrn ega taha muljumist, siis parima kvaliteedi säilitamiseks kasutame hakkimisel vana head käsitöömeetodit – nuga ja lõikelauda. Lõuna-Eesti roheline sibul. Toode on sahvris hakitud kujul kiirkülmutatud.
  • VAARIKAS

    Hind 4.50/500ml
    Vaarikamarjad ei ole mitte ainult maitsvad, vaid ka vitamiinirikkad. Marjad sisaldavad rikkalikult kaltsiumi, kaaliumi, suhkruid, orgaanilis happeid, fosforit, rauda ja teisi mineraalaineid ning A, B ja C vitamiini. Vaarika viljadel on meeldiv maitse ja aroom, mistõttu neid tarbitakse laialdaselt nii toorelt kui ka töödeldult. Külmutatud vaarikas on populaarne smuutide valmistamise komponent. Lõuna-Eesti vaarikas. Toode on sahvris kiirkülmutatud kujul.